Ολιστική αποτοξίνωση του οργανισμού

Ανοσοποιητικό


29 Μαΐου 2023

Ως αποτοξίνωση αναφέρεται η διαδικασία αποβολής των τοξικών ουσιών από το σώμα οι οποίες συσσωρεύονται εξαιτίας ποικίλων παραγόντων, όπως η κακή διατροφή και το μολυσμένο περιβάλλον. Η αποτοξίνωση είναι δυνατό να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, όπως με τη διατροφή, την άσκηση και τη χρήση συμπληρωμάτων από βοτανικά εκχυλίσματα.

Γιατί είναι σημαντική η αποτοξίνωση;

Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει τους κατάλληλους μηχανισμούς αποτοξίνωσης μέσω του ήπατος, των  νεφρών και των λεμφαδένων που λειτουργούν σαν χημικά εργαστήρια και αποβάλλουν τις τοξίνες από τον οργανισμό. Η αποτοξίνωση είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας του σώματος και συμμετέχει στη βελτίωση της πέψης και της απορρόφησης των θρεπτικών ουσιών, καθώς και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ενέργειας, της συγκέντρωσης και της ψυχικής υγείας. Οι τοξίνες μπορούν να προκαλέσουν σειρά από προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των αλλεργικών αντιδράσεων.

Αναλυτικότερα, η αποτοξίνωση συμβάλλει στη:

  • βελτίωση της υγείας του δέρματος: βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών που επηρεάζουν την υγεία του δέρματος βελτιώνοντας την υφή και τη λάμψη του.
  • βελτίωση της πέψης: τα προϊόντα που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των τοξινών και των μικροοργανισμών που επηρεάζουν το σύστημα πέψης.
  • ενίσχυση της λειτουργίας των νεφρών: μέσω της αποτοξίνωσης επιτυγχάνεται η μείωση τοξινών στο αίμα και η πίεση που ασκείται στα νεφρά.
  • ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: η αποτοξίνωση συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς ο οργανισμός είναι σε θέση να απορροφά καλύτερα τα  απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Τα 3 είδη αποτοξίνωσης του οργανισμού

1. Αποτοξίνωση λεμφικού συστήματος

Το λεμφικό σύστημα είναι ένα από τα βασικά απεκκριτικά όργανα του οργανισμού μαζί με το έντερο, τους πνεύμονες, το δέρμα και το ουροποιητικό σύστημα. Πρόκειται για δίκτυο οζιδίων και αδένων του κυκλοφορικού συστήματος μέσω του οποίου κυκλοφορεί η λέμφος. Με τη σωστή αποτοξίνωση του λεμφικού συστήματος αποφεύγονται παθήσεις όπως ινομυαλγία, φούσκωμα, έκζεμα, ψωρίαση, φλεγμονές, συσσώρευση τοξινών και λίπους.

Ένα από τα πιο σημαντικά βότανα της αποτοξίνωσης του λεμφικού είναι η καλέντουλα, ένας σπουδαίος σύμμαχος της φυσικής ιατρικής. Εκτός από τις αντιβιοτικές και αναζωογονητικές της ιδιότητες, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την αποτοξίνωση του λεμφικού συστήματος.

2. Αποτοξίνωση του ήπατος

Η αποτοξίνωση του ήπατος συμβάλλει στον «καθαρισμό» του ήπατος από λιπαρά, χοληστερίνη, ενδεχόμενες πέτρες της χολής, μεταβολικά παράγωγα φαρμάκων και τροφών ή τοξίνες, που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί στο όργανο αυτό. Αποτελεί εξαιρετικά σημαντική διαδικασία για τον οργανισμό, ιδιαίτερα όταν αυτή ακολουθείται μετά από μεγάλα διαστήματα καθημερινής κακής διατροφής με ανθυγιεινά και μη θρεπτικά τρόφιμα.

Εκτός από την υγεία του ήπατος, η αποτοξίνωσή του ενδυναμώνει παράλληλα και το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασφαλίζοντάς μας καλή υγεία και ευεξία. Γενικά πρόκειται για μια διαδικασία η οποία εκτελείται αυτόνομα από τον οργανισμό, ωστόσο, ορισμένες φορές είναι καλό να την ενισχύσουμε και εμείς οι ίδιοι με φυσικό τρόπο.

Βότανα όπως το γαϊδουράγκαθο, η αγκινάρα, το αγριοράδικο, το μπόλντο και η μέντα είναι εξαιρετικά ευεργετικά για την αποτοξίνωση και την υγεία του ήπατος. Ειδικά το γαϊδουράγκαθο (Silybum marianum) έχει αποδειχθεί από πληθώρα πειραματικών και κλινικών μελετών ότι είναι αποτελεσματικό στην ενίσχυση της ηπατικής λειτουργίας και στην προστασία του ήπατος. Συμβάλλει επίσης στην ανάπλαση των κατεστραμμένων ηπατικών κυττάρων, επαναφέροντας τα στην φυσιολογική λειτουργία τους.

3. Αποτοξίνωση των νεφρών

Η αποτοξίνωση των νεφρών συμβάλλει στην αποβολή των συσσωρευμένων τοξινών που προκαλούν τη λεγόμενη «κατακράτηση υγρών» και στον καθαρισμό της άμμου ή της πέτρας, που ίσως υπάρχει στην περιοχή, ενισχύοντας και διατηρώντας την εύρυθμη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Η αποτοξίνωση των νεφρών επιτυγχάνεται με την υγιεινή διατροφή, τη σωστή ενυδάτωση και τη χρήση συμπληρωμάτων με βοτανικά εκχυλίσματα όπως σολιντάγκο, σημύδα, ονωνίδα, βότανα που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για τον καθαρισμό του ουροποιητικού συστήματος.

Η Healthcode, εταιρεία διάθεσης κορυφαίων παγκόσμια παραφαρμακευτικών προϊόντων, προτείνει για την ολιστική αποτοξίνωση του οργανισμού τα προϊόντα της παγκόσμια κορυφαίας Ελβετικής εταιρείας φυτοθεραπείας A.Vogel:

Milk Thistle Complex Drops και Milk Thistle Complex tabs σε μορφή βάμματος και ταμπλετών αντίστοιχα, που περιέχουν φρέσκο γαϊδουράγκαθο, αγκινάρα, αγριοράδικο και μπόλντο και συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του ήπατος με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Nephrosolid (Solidago) σε μορφή βάμματος με βάση το φρέσκο βότανο σολιντάγκο το οποίο βοηθά στην ενίσχυση της λειτουργίας των νεφρών συμβάλλοντας στην άμεση και ολική αποτοξίνωσή τους.

Calendula Complex σε μορφή βάμματος με καλέντουλα, άγριο πανσέ και τσουκνίδα το οποίο αποτελεί ιδανικό συνδυασμό βοτάνων για τον λεμφικό καθαρισμό.

 

Τα προϊόντα της σειράς Echinaforce® σε μορφή βάμματος και ταμπλετών με βάση τη φρέσκια εχινάκεια συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και είναι ιδιαίτερα ευεργετικά σε περιπτώσεις που απαιτείται ενίσχυση και καθαρισμός του λεμφικού συστήματος.

Όλα τα προϊόντα της A. Vogel παράγονται από φρέσκα βότανα, βιολογικής καλλιέργειας και εγγυημένα τα φυτά δεν έχουν ακτινοβοληθεί, δεν περιέχουν φυτοφάρμακα, λιπάσματα και συντηρητικά γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για την επιλογή προϊόντων που λαμβάνονται για μια επιτυχημένη αποτοξίνωση του οργανισμού.

 

Επιστημονική ομάδα Healthcode

Αγγελική Ζαζάνη Φαρμακοποιός-Φυσικοπαθητικός

Ελένη Τυροδήμου Τεχνολόγος Τροφίμων, MBA

Δημήτρης Προβίδας Φαρμακοποιός, MSc

Milk Thistle Complex 60 tabs

Milk Thistle Complex Drops 50ml

Echinaforce® Forte 40 tabs

Echinaforce® Junior 120 tabs

Echinaforce® Throat Spray 30ml